CHIO Aken

Tuesday, July 15th, 2014
CHIO Aken

Als u in de zomermaanden verblijft in Vakantiehuis Limburg tijdens “CHIO Aken“, dan moet u zeker een bezoek brengen aan het grootste en belangrijkste ruitertoernooi in de Akense Soershippodroom.  De “CHIO Aken” is een jaarlijks terugkerend evenement in de zomermaanden wat bij veel paardenliefhebbers ruim van te voren in de agenda geschreven staat. “CHIO Aachen”, ook wel bekend als “Weltfest der Pferdesports”. Tien dagen lang komen de beste paardensporters ter wereld aan de start in de Aachener Soers.

Er zijn in totaal vijf disciplines: jumping, dressuur, eventing, voltige en mennen. Qua springen en dressuur is het “CHIO Aken” het meest prestigieuze concours hippique dat wordt georganiseerd in Europa. Met gemiddeld 350.000 bezoekers per jaar, vormt “CHIO Aken” een groots spektakel voor paardenliefhebbers en andere kijklustigen. Tussen de wedstrijden door verveel je je zeker niet. Tijdens het ombouwen van het parcours zijn er altijd shows en dan heb ik het nog niet eens over de tientallen kraampjes waar je alles op het gebied van paardensport maar ook lifestyle kan vinden.

Geschiedenis van “CHIO Aken”

CHIO AachenIn 1924 was de eerste paardenshow in Aken, maar de eerste echte springlandenwedstrijd was in 1929. In 2007 zijn de disciplines voltige en eventing toegevoegd en is “CHIO Aken” een allround paardensport evenement van wereldklasse.

Zelfs voor degene die wat minder met paarden heeft is het echt leuk om naar de “CHIO Aachen” te gaan. Bewonder de mooie paarden met gevlochten manen en een indrukwekkende houding. Ze voeren zowel de springsport als de dressuur als de men-sport uit. Je hoeft geen fan van deze dieren te zijn om de “CHIO Aachen” te bezoeken: het is zonder meer een geweldige ervaring om eens meegemaakt te hebben! Het is een bijzonder goed georganiseerd evenement op een prachtige locatie. Echt waar, een bezoek aan de “CHIO Aachen” is meer dan de moeite waard omdat er een ontzettend leuke sfeer hangt, het is ieder jaar weer gezellig druk, en zeg nou zelf? Wat is er nu leuker dan samen met familie en/of vrienden te genieten in het zonnetje van een lekker drankje en prachtige paardesport wedstrijden?

Nogmaals als paardenfan moet je zeker een keer naar het “CHIO Aachen” zijn geweest! Vergeet op zaterdagavond zeker niet om nog even naar de Warsteiner afterparty in de Warsteiner bar te gaan voor het ruiterbal, oftewel het feestje.

Vanaf ons vakantiehuis in Diependal is het nog geen half uur naar Sportpark Soers dat iets buiten Aken ligt.
Als u de beste plaatsen wilt dan kunt u het beste direct na de “CHIO Aken” de kaarten bestellen voor het volgende jaar, omdat de beste plaatsen heel snel zijn uitverkocht.

 

 

Programma en meer info op www.chioaachen.de

Drielandenpunt Vaals

Monday, July 14th, 2014
Drielandenpunt Vaals

Tijdens uw verblijf in Vakantiehuis Limburg mag een uitstapje naar het drielandenpunt niet ontbreken. Het drielandenpunt ligt op ca 12 km van onze vakantiewoning en er zijn diverse leuke recreatie mogelijkheden voor jong en oud. ook kunt u hier prachtige wandelroutes vinden.

Continue Reading »

Wandelen in Zuid Limburg

Sunday, February 2nd, 2014
kopie plaatje woeste hoeve achtertuin

Wat is er leuker dan wandelend op pad te gaan in het mooie Limburgse heuvelland. Waar in ’t bronsgroen eikenhout, ’t nachtegaaltje nog zingt. En over ‘t malse weideveld, het geblaf des herdershonds nog steeds schalt. Waar de brede stroom van de Maas, door uitgestrekte plateaus en vlaktes stroomt. Waar het Weelderig sappig veldgewas, kost’lijk groeit en bloeit. Waar Bloemengaard, groene hellingen, beemd en bos, overheerlijk gloort, langs stromende beken, met forellen, indrukwekkende stijlranden en schitterende vergezichten. Een prachtige mozaïek van landschapsvariaties, met verrassende karakteristieke eigenschappen, ieder seizoen weer opnieuw. Het is een genot om te wandelen in Zuid Limburg.

Continue Reading »

Vakantiehuis Limburg: De regionale top evenementen in 2014

Monday, January 6th, 2014

DIGITAL CAMERAHet culturele aanbod in de Euregio is  groot. Van collectieve volksfeesten zoals: carnaval, het Preuvenemint, meifeesten, de bronk in Eijsden, schuttersfeesten, processies, café’s chantants in Wallonië/Luik tot het Jekerjazzfestival, de Nederlandse Dansdagen en Musica Sacra in Maastricht  t/m het internationaal bekende Cultura Nova, gehouden in Heerlen en Aachen, maar ook de theaters van Heerlen, Maastricht of Aachen en de operahuizen/Philharmonie van Keulen, Düsseldorf en Luik zijn een bezoek waard.

 

 

Continue Reading »

Uitzicht vanaf terras Vakantiehuis Limburg

Tuesday, June 4th, 2013
vakantiehuis limburg last minutes

Vanuit de grote tuin op het zuiden kun je volop genieten van een prachtig uitzicht.

Continue Reading »

Amstel Gold Race

Friday, May 10th, 2013
Amstel Gold Race

Fietsen in Zuid Limburg

Zuid Limburg is het Walhalla voor de sportieve fietser. Het heuvel landschap geeft de sportieve uitdaging en de schoonheid van Zuid Limburg geeft de esthetische waarde. Daarboven op is het natuurlijk  goed toeven in Zuid Limburg, de gastvrijheid en het Bourgondische karakter van de Limburger staan ook garant voor genieten. Deze unieke combinatie maakt fietsen in Zuid Limburg bijzonder populair.
Continue Reading »

TEFAF Maastricht

Sunday, March 3rd, 2013

TEFAF MaastrichtThe European Fine Art Fair in Maastricht, kortweg TEFAF Maastricht is wereldwijd één van de meest toonaangevende kunstbeurzen en is voor kunst en antiek liefhebbers, verzamelaars en musea vertegenwoordigers een evenement, die je niet mag missen. Continue Reading »

Carnaval Maastricht

Saturday, February 9th, 2013

Carnaval (carnaval maastrichtook wel ‘Vastelaovend’ – Vooravond van het vasten) is een katholiek feest, dat ook heidense wortels heeft en gevierd wordt in de drie dagen voorafgaand aan Aswoensdag. Volgens de traditie duurt het feest van zondag tot dinsdagavond – de Vastenavond. Om middernacht vangt de vastentijd aan van 40 dagen, tot Pasen. Continue Reading »

Vakantiehuis Limburg: De regionale top evenementen in 2013

Wednesday, June 27th, 2012

365240453_640Het culturele aanbod in de Euregio is  groot. Van collectieve volksfeesten zoals: carnaval, het Preuvenemint, meifeesten, de bronk in Eijsden, schuttersfeesten, processies, café’s chantants in Wallonie/Luik tot het Jekerjazzfestival, de Nederlandse Dansdagen en Musica Sacra in Maastricht  t/m het internationaal bekende Cultura Nova, gehouden in Heerlen en Aachen, maar ook de theaters van Heerlen, Maastricht of Aachen en de operahuizen/philharmonie van Keulen, Düsseldorf en Luik zijn een bezoek waard.

Continue Reading »

Last Minutes