Wandelen in Zuid Limburg

Sunday, February 2nd, 2014
kopie plaatje woeste hoeve achtertuin

Wat is er leuker dan wandelend op pad te gaan in het mooie Limburgse heuvelland. Waar in ’t bronsgroen eikenhout, ’t nachtegaaltje nog zingt. En over ‘t malse weideveld, het geblaf des herdershonds nog steeds schalt. Waar de brede stroom van de Maas, door uitgestrekte plateaus en vlaktes stroomt. Waar het Weelderig sappig veldgewas, kost’lijk groeit en bloeit. Waar Bloemengaard, groene hellingen, beemd en bos, overheerlijk gloort, langs stromende beken, met forellen, indrukwekkende stijlranden en schitterende vergezichten. Een prachtige mozaïek van landschapsvariaties, met verrassende karakteristieke eigenschappen, ieder seizoen weer opnieuw. Het is en genot om het fraaie Zuid-Limburg te bewandelen.

Continue Reading »

Vakantiehuis Limburg: De regionale top evenementen in 2014

Monday, January 6th, 2014

DIGITAL CAMERAHet culturele aanbod in de Euregio is  groot. Van collectieve volksfeesten zoals: carnaval, het Preuvenemint, meifeesten, de bronk in Eijsden, schuttersfeesten, processies, café’s chantants in Wallonië/Luik tot het Jekerjazzfestival, de Nederlandse Dansdagen en Musica Sacra in Maastricht  t/m het internationaal bekende Cultura Nova, gehouden in Heerlen en Aachen, maar ook de theaters van Heerlen, Maastricht of Aachen en de operahuizen/Philharmonie van Keulen, Düsseldorf en Luik zijn een bezoek waard.

 

 

Continue Reading »

Uitzicht vanaf terras Vakantiehuis Limburg

Tuesday, June 4th, 2013
vakantiehuis limburg last minutes

Vanuit de grote tuin op het zuiden kun je volop genieten van een prachtig uitzicht.

Continue Reading »

Amstel Gold Race

Friday, May 10th, 2013
Amstel Gold Race

Fietsen in Zuid Limburg

Zuid Limburg is het Walhalla voor de sportieve fietser. Het heuvel landschap geeft de sportieve uitdaging en de schoonheid van Zuid Limburg geeft de esthetische waarde. Daarboven op is het natuurlijk  goed toeven in Zuid Limburg, de gastvrijheid en het Bourgondische karakter van de Limburger staan ook garant voor genieten. Deze unieke combinatie maakt Zuid Limburg bijzonder populair om te fietsen.
Continue Reading »

TEFAF Maastricht

Sunday, March 3rd, 2013

TEFAF MaastrichtThe European Fine Art Fair in Maastricht, kortweg TEFAF Maastricht is wereldwijd één van de meest toonaangevende kunstbeurzen en is voor kunst en antiek liefhebbers, verzamelaars en musea vertegenwoordigers een evenement, die je niet mag missen. Continue Reading »

Carnaval Maastricht

Saturday, February 9th, 2013

Carnaval (carnaval maastrichtook wel ‘Vastelaovend’ – Vooravond van het vasten) is een katholiek feest, dat ook heidense wortels heeft en gevierd wordt in de drie dagen voorafgaand aan Aswoensdag. Volgens de traditie duurt het feest van zondag tot dinsdagavond – de Vastenavond. Om middernacht vangt de vastentijd aan van 40 dagen, tot Pasen. Continue Reading »

Vakantiehuis Limburg: De regionale top evenementen in 2013

Wednesday, June 27th, 2012

365240453_640Het culturele aanbod in de Euregio is  groot. Van collectieve volksfeesten zoals: carnaval, het Preuvenemint, meifeesten, de bronk in Eijsden, schuttersfeesten, processies, café’s chantants in Wallonie/Luik tot het Jekerjazzfestival, de Nederlandse Dansdagen en Musica Sacra in Maastricht  t/m het internationaal bekende Cultura Nova, gehouden in Heerlen en Aachen, maar ook de theaters van Heerlen, Maastricht of Aachen en de operahuizen/philharmonie van Keulen, Düsseldorf en Luik zijn een bezoek waard.

Continue Reading »